I klippet ovan ger SVT:s reporter en rapport från gymnasieskolan i Leksand där knivbråket inträffade. Foto: SVT. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Två elever knivskurna på skola i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Två personer knivskars på Leksands gymnasium under tisdagen, en av dem blev knivhuggen i ryggen och en skadades i handen. En man i 18-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök och grov misshandel.
– Det handlar om allvarliga skador, säger Tommy Lindh hos polisen.

Händelsen inträffade vid 13.30-tiden på tisdagen. Vid 13.45 var polis på plats vid skolan, som ligger i centrala Leksand, och man kunde snabbt gripa en utpekad gärningsman som är i 18-årsåldern. Mannen misstänks för ett fall av försök till mord och ett fall av grov misshandel.

– Den misstänkte gärningsmannen är också skadad och har förts till sjukhus, säger Mats Öhman hos polisen.

Polisen har i nuläget inte några misstankar om att det skulle kunna finnas fler misstänkta gärningsmän.

Två personer skadades i knivattacken

Den misstänkte gärningsmannen gick till attack beväpnad med en kniv och skadade två personer. En knivhöggs i ryggen och en knivskars i handen.

De båda skadade personerna är under 20 år gamla och har förts till sjukhus.

– Det handlar om allvarliga skador, men vad det innebär kan jag inte säga. Det jag vet är att det inte har pratats om livshotande skador i alla fall, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh vid 16.20-tiden.

Alla inblandade är elever på skolan

Samtliga inblandade, både offren och gärningsmannen, är elever på skolan. Det säger kommundirektör Göran Wigert till TT.

På tisdagseftermiddagen inledde polisen ett intensivt utredningsarbete på brottsplatsen. Bland annat arbetar man med vittnesförhör och spårsäkring.

– Eftersom det är en skola så finns det många vittnen att förhöra, säger Mats Öhman.

Inträffade på skolgården

Platsen där knivbråket utbröt är beläget utanför skolan på själva skolområdet. Det konstaterar polisen som har spärrat av området för att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har också beslagtagit brottsverktyget, som var en kniv, säger Öhman.

Brottet rubricerades först som grov misshandel, men det har nu ändrats till försök till mord i ett fall och grov misshandel i ett fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer