Polisen höll området för skjutningen avspärrad under söndagsmorgonen. Foto: SVT

Man skjuten i benet i Borlänge – ”Poliserna räddar livet på killen”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha skjutits i benet i Borlänge. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och två personer är anhållna.

Vid 02.21 natten mot söndag larmar en inringare polisen om ett bråk utomhus med tillhyggen i Jakobsgårdarna i Borlänge.

– Under samtalet hör polisen plötsligt hur ett skott avlossas och någon som skriker i bakgrunden, säger Lars Hedelin, presstalesman på polisregion Bergslagen.

Flera polispatruller skickades till platsen och bakom en byggnad anträffas en man i 30-årsåldern med en skottskada i ett ben.

– Inriktningen blir direkt livsuppehållande åtgärder eftersom mannen är allvarligt skadad, poliserna på plats räddar livet på killen, säger Lars Hedelin.

Mannen är förd till sjukhus i ambulans och händelsen rubriceras som försök till mord. På söndagseftermiddagen uppger Region Dalarna att mannen är allvarligt skadad men att läget är stabilt.

Två personer i 30-årsåldern har gripits skäligen misstänkta för brottet och anhölls senare på söndagsförmiddagen. Brottsplatsen har spärrats av inför teknisk undersökning. Polisen genomför dörrknackning och håller förhör med vittnen.

Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.