Sven-Olof Eriksson tog bilden i Bjursås. Han bor i närheten och gick förbi. När det var så vackra höstfärger ville han föreviga ögonblicket och fotade. Foto: Sven-Olof Eriksson

Månadens bild: Bjursås kyrka i färgsprakande höstskrud

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Olof Eriksson i Bjursås, Falu kommun, tog denna bild en solig höstdag – och nu har den utsetts till Månadens bild och kommer att pryda SVT Nyheter Dalarnas Facebook-sida under oktober.

Grattis! Hur känns det?

–  Det är jättekul. Det är sjätte gången jag vinner faktiskt. Den här bilden skickade jag in för skojs skull. Det är ju så enkelt att fota med mobilen nu för tiden, säger han.

Månadens omslagsbild

Är du fotograf?

– Nej, nej! Jag är inte fotograf. Jag är amatör och jag tycker det bara är kul att fota. Jag har till exempel jättemånga bilder på min ettåriga valp. Det finns säkert några hundra bilder redan.

Berätta om bilden på Bjursås kyrka!

– Det var så mycket färger på träden den dagen, så det passade bra att fota dem med kyrkan som bakgrund med lite vitt. Folk tänker inte riktigt på att ta kort på annat idag tror jag. De flesta tar bara kort på sig själv. Ta Instagram som ett exempel. Man ser bara ”selfies” där. Det vill inte jag ta. Så då blev det den här bilden, säger Sven-Olof Eriksson.

Kommer du skicka in fler bilder till oss?

– Ja, det är alltid roligt att skicka in bilder man tar och det är kul att folk gillar dem.

Tack till Sven-Olof och alla andra som skickade in bilder till oss den senaste månaden! Vi ser fram emot nya härliga höstiga (och kanske vintriga?) bilder från er runt om i Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet