Foto: Yngve Mattiasson

Många vill se visenter

Uppdaterad
Publicerad

Visenterna i Avesta Visentpark blir allt populärare. Under 2012 har parken sett en ökning av antalet besökare med 34 procent, jämfört med förra året.

Parken besöktes av mer än 5 000 personer under sommarsäsongen. Och även om fyra av tio gäster är hemmahörande i Avesta kommun, så kommer också besökare från övriga Sverige, främst från Mälardalsregionen och övriga närregioner.

– Det här visar att vi definitivt är på rätt väg vad gäller utvecklingen i parken, och att besökare både från vår egen kommun och andra kommuner hittar hit, säger Anders Friberg, kommundirektör, tillika turistchef i Avesta kommun.

Gävledala: Visenter i Avesta

Positiva gästreaktioner

I de gästenkäter som besökare fått fylla i framgår en mycket positiv bild av besökarnas upplevelser. Besökarna tycker visentparken är spännande, intressant och informativ.

– Det enda som några av våra gäster beskrivit som mindre bra, är att informationen i guidningarna kan vara svår att ta till sig för de allra minsta. Därför ska vi titta på om det är möjligt att skapa en enklare och mer småbarnsvänlig variant av guidningen, säger Mikael Janson, resultatenhetschef ansvarig för Avesta Visentpark, Avesta kommun.

Nu pågår utvärderingen av sommarens säsong, vilket också innebär starten av planeringen inför nästa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala: Visenter i Avesta

Mer i ämnet