Många viltolyckor på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen och -natten inträffade runt femton viltolyckor med framförallt rådjur i länet. Polisen uppmanar trafikanter till ökad uppmärksamhet.

Det har inträffat många viltolyckor de senaste dagarna. Från måndag eftermiddag till tisdags morse har runt 15 viltolyckor rapporterats in. Även i fredags inträffade många olyckor under de tidiga morgontimmarna. På fem timmar inträffade åtta rådjursolyckor.

– Snön har kommit vilket gör att djuren söker sig upp på vägarna där det är lättare att ta sig fram, sen är det generellt dåligt väglag och dålig sikt, säger polisens presstalesperson i region Bergslagen Christina Hallin.

Att anpassa farten efter väglaget, ha bra belysning och att ha vidvinkelseende är hennes tips till de som är ute i trafiken.

– Framförallt gäller det att vara en aktiv förare, även om man kört en väg tusen gånger så vet man inte var djuren kan bestämma sig för att gå över, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.