Foto: Montage/SVT/TT

Här laddar Måns Zelmerlöw för Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen var melodifestivalvinnaren Måns Zelmerlöw i hårdträning på Lugnet i Falun inför debuten i Vasaloppet om två veckor.

– Jag har alltid drömt om att göra en klassiker och nu tvingas jag göra det vilket är svinbra, säger Måns Zelmerlöw.

Det är ett vad som fått melodifestivalvinnaren att ta på sig längskidorna. Måns lovade nämligen förra året att om han vann Melodifestivalen så skulle han genomföra en Svensk klassiker. Vasaloppet är först ut, nio mil på skidor mellan Sälen och Mora. En stor utmaning för någon som aldrig åkt längdskidor.

Vasaloppet

– Mycket alpint har jag åkt, men aldrig på längden. Nu har jag åkt 4,7 mil på två veckor så jag har utvecklingspotential, skrattar han.

Till hans hjälp har han ingen mindre än långloppsexperten Rikard Tynell från Grycksbo. Under fredagen tränade de tillsammans på Lugnet i Falun.

– Jag måste ställa in mig på att det kommer att bli riktigt, riktigt jobbigt och att jag inte ska bryta efter fyra mil liksom, säger Måns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet