Det är många som inte vill öppna dörren om det kommer någon och ringer på, det tycker jag att vi ska respektera, säger Marina Sernbring. Foto: Alfred Jakobsson/SVT

Marina gör spöktipsrunda istället för bus eller godis

Uppdaterad
Publicerad

När vanliga bus eller godis-rundor till främlingar inte är smittsäkra finns det andra sätt att locka barnen att ge sig ut i full halloweenmundering.

Marina Sernbring kommer på torsdagseftermiddagen att sätta upp en tipsrunda med start vid föreningsgården i Sundborn norr om Falun. Frågorna kommer att ha halloweentema och det är inte otänkbart att det dyker upp överraskningar längs vägen.

Familjerna står för snackset

Men hur blir det med godiset då? Kommer barnen att vara intresserade utan den belöningen?

– Då tänker jag att föräldrarna får ha med sig frukt eller godis som ett passande avslut på promenaden, förklarar Marina.

Marina hade ursprungligen planer på ett större byagemensamt halloweenfirande – det berättar hon om i videoklippet.

Vad tycker du – bus eller godis i år eller inte?

Pinnat inlägg

Det vankas halloween – en tid som för många barn förknippas med just bus eller godis. Men kanske är du som förälder orolig det här året i och med corona? Kommer godisskålen förvandlas till en bakteriehärd? Vad kan man göra i stället för just bus eller godis? Skriv och berätta vad du tycker!

Emma • Självklart inte! Jag blir så trött på curlande föräldrar som säger ”men mitt barn vill så gärna”. Ditt barn bestämmer inte- det gör du som förälder. Och du som förälder måste göra det som är bäst för samhället och inte det ditt barn vill. Blir upprörd över detta. I vårt bostadsområde finns fler som tänker gå ändå. Jag skäms för dessa föräldrar!!

Sven • Absolut inte! År efter år gås bus eller godis, hålls halloweenfester osv... fel dag och stör alla helgons dag. Slut med tramset! Ett år som detta är optimalt för att få slut på detta permanent

Orolig • Absolut INTE!!!!! Idiotiskt i dessa tider.

Olle 74 år • Det hörs ju på namnet Bus eller Godis, helt sjukt.

Lasse • Jag firar halogen med allt lyse tänt.

Anna • I år tycker jag att vi ska avstå bus eller godis helt. Finns andra sätt att göra. Jag öppnar inte dörren för häxor och spöken i år.

Jan • Ett Amerikanskt påfund som affärer tjänar pengar på så ta bort detta permanent.

Erica • I år skippar vi bus eller godis och gör en skattjakt åt barnen istället.

Rosemarie • Köp godis i papper eller inslaget färdiga påsar ien skål eller korg ute på gården eller grinden utanför trapphuset är upp till var o en.

koktgroda • Stäng ner alla restauranger och event fira inga högtider stanna hemma umgås inte fysiskt med någon sluta jobba bland folk var livrädd för att bli förkyld håll dig hemna inomhus öppna inte dörren för någon beställ allt du behöver på nätet så nu kan du känna dig fri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.