Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi alla måste tänka till” – I klippet berättar Ola Olsson mer om svårigheterna att få tag på ideella krafter. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Marknader i Västerdalarna ställs in: ”Svårt att få frivilliga att ställa upp”

Uppdaterad
Publicerad

De två stora vårmarknaderna i Västerdalarna ställs båda in med kort varsel. Allt beror på att en enda person inte har möjlighet att vara med under årets marknad.

– Det är svårt att få folk att ställa upp på ideellt arbete idag, säger Ola Olsson i Malungs IF hockey som arrangerar marknaden i Malung.

Både Malungs marknad och Guldmarknaden i Dala-Järna skulle ha arrangerats i början av juni. Men båda ställs nu in. Orsaken är att eldsjälen bakom marknaden i Malung inte har möjlighet att vara med i år och föreningen har inte lyckats hitta en ersättare som kan ta det ansvaret utan tvingats ställa in.

Och marknaden i Dala-Järna var i sin tur av samordningsskäl beroende av att Malungs marknad arrangerades. Ola Olsson menar att det här visar hur sårbart det är när ideella krafter försvinner.

– Det blir svårare och svårare att få folk i föreningar att engagera sig frivilligt i mer än det som berör sig själv eller sina barn, säger Ola Olsson. 

”Vi alla måste tänka till” – I klippet berättar Ola Olsson mer om svårigheterna att få tag på ideella krafter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer