Foto: Maja Suslin, TT

Masarna i Avesta gasar igång elitseriepremiären för speedway

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra årets tuffa säsong med resultat som uteblivit och sjunkande publiksiffror som fått konsekvenser på klubbens ekonomi så öppnar nu dalalaget elitseriepremiären 2019 i ett möte med Indianerna på hemmaplan. Och Masarna är på hugget.

Förra säsongen vann de bara en endaste match i elitserien och slutade sist i tabellen. Men nu tar Masarna nya tag, ikväll klockan 19.00 är det premiär.

”En ny säsong står för dörren och vi är ruskigt taggade på att få dra igång”, så skriver Andreas Sundin och Stefan Bäckström, lagledare för Masarna i ett inlägg på klubbens hemsida.

Många unga förare

Laget har byggts om en hel del inför den här säsongen och flera unga förare har fått ta plats. En av dem är 16-årige Philip Hellström Bängs som är förstaårssenior och som går rakt in i elitserien. I bagaget har han redan lyckats landa ett Europamästerskap 2017 och en tredjeplats i VM i Polen 2018.

Laguppställning inför mötet med Kumla Indianerna

  1. Antonio Lindbäck
  2. Aleksandr Loktaev R/R (skadad)
  3. Martin Smolinski
  4. David Bellego
  5. Kim Nilsson
  6. Vadim Tarasenko
  7. Philip Hellström Bängs

Fakta: www.masarna.nu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.