Foto: Björn Bjarnesjö / SVT Arkiv

Migrationsverket planerar att stänga kontor i Borlänge – närmare 60 personer berörs

Uppdaterad
Publicerad

Senare i december fattas beslut om det blir avveckling av Migrationsverkets kontor i Borlänge. Förslaget kommer av att asylsökande till Sverige minskat de senaste åren, och behovet för kontoret i Borlänge därmed upphört.

Kontoret i Borlänge har en mottagningsenhet och enhet för kontaktcenter där totalt 58 personer arbetar. Anledningen till den planerade avvecklingen är att asylinvandringen de senaste åren minskat och kontorets behov likaså.

Det är ungefär 1040 personer som är inskrivna på mottagningsenheten i Borlänge.

– Häromdagen var det 701 personer som bodde i just våra boenden, de kommer få flytta till boenden i ett annat län. 2016 hade vi tre mottagningsenheter som bara jobbade med mottagande av asylsökande i Borlänge och Mora. Jag tycker det är tråkigt att vi stänger, säger Sara Åhman tillförordnad regionchef Migrationsverket.

Foto: Björn Bjarnesjö / SVT Arkiv

Beslutet kommer tas i senare i december och själva avvecklingen börjar troligen inte förrän nästa år.

– Sedan får vi se mer exakt när vi låser dörren, säger Sara Åhman, tillförordnad regionchef på Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.