Polisen söker personer som haft inbrott och blivit av med hästutrustning. Bilden är en genrebild från arkivet. Foto: SVT

Misstänka tjuvar greps i Borlänge med 12 sadlar i bilen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män i 20-25 årsåldern stoppades av polisen i Åkrerondellen i centrala Borlänge. I bilen som männen färdades i hittades tolv sadlar som polisen misstänker är stulna. Polisen misstänker att männen kan kopplas till liknande stölder.

Det var strax före klockan 03.00 under natten till onsdagen som polisen genomförde en fordonskontroll och stoppade den aktuella bilen. Det slutade med att fyra unga män greps, misstänka för grov stöld.

– Det har varit en nationell angelägenhet det här med hästsadlar, stölder av den här typen av utrustning har varit vanligt. Så nu blir det intressant att se om den här bilen och de här männen kanske kan kopplas till några av de här händelserna, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

För ett par veckor sedan stals sadlar och träns för en miljon kronor på Strömsholms ridskola utanför Västerås.

Uppmanar bestulna att höra av sig

Polisen uppmanar nu folk som blivit bestulna på sadlar eller haft inbrott i stall och liknande att höra av sig.

– Det är ett stort spann i värde på de här sadlarna vad jag förstår så det kan jag inte säga säkert. Vi får försöka lägga pussel och då kanske den här bilen kan bli intressant.

En ridklubb i Leksand anmälde under morgonen att de haft inbrott under natten. Polisen kommer nu att utreda om sadlarna i bilen kan ha stulits där. De fyra männen anhölls vid 07-tiden på onsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.