Sadelkammare i tre av stallbyggnaderna på området var uppbrutna. Foto: privat/SVT arkiv

Ilska och besvikelse efter storstölden på Strömsholm

Uppdaterad
Publicerad

Tre uppbrutna och tömda sadelkammare var vad som mötte elever och personal på ridgymnasiet i Strömsholm på onsdagsmorgonen.

– Det är otroligt tråkigt. Det här är ju saker som vissa av ungdomarna sparat i många år till, säger stallchef Malin Magnusson.

Det var vid halvfem-tiden på onsdagsmorgonen när en av stipendiaterna skulle fodra sin häst som inbrotten upptäcktes. Den utrustning – ett 50-tal sadlar och ett 100-tal träns värda omkring 1 miljon kronor – som stulits tillhör både ridskolan och privatpersoner.

– Förutom skolverksamheten så har ju elever sina privata hästar här som de rider, lärare också. I början var många chockade, nu är de mest arga och besvikna.

”Tagit det nya, lämnat det gamla”

– Det är folk som vetat vad de gjort. De har bara tagit med sig nya grejer av hög kvalitet och kända märken och lämnat det gamla, säger Malin Magnusson som under förmiddagen jobbat med en inventeringslista tillsammans med polisen.

Händelsen är polisanmäld och verksamhetschefen har nu kontakt med försäkringsbolaget, berättar hon.

Hur påverkar det här er verksamhet idag?

– Vi försöker att köra business as usual så gott det går. Det är ju en stor skola och ett av de största stallen är inte drabbat. Vi lägger om lite, fixar och lånar ut för att de elever som drabbats också ska kunna rida på eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.