Misstänkt berusad skoterförare skulle fiska röding – körde på polis

Publicerad

Under lördagen var det fiskepremiär på röding vid Näcksjön i Älvdalens kommun. Nu sitter en fiskare anhållen misstänkt för grovt rattfylleri och våld mot tjänsteman.

Polisen passade på att genomföra en trafikkontroll av skoterförarna på platsen som slutade med 3 trafikböter, 3 anmälningar om olovlig körning och 7 misstänkta rattfyllor varav 4 passerade gränsen för grovt rattfylleri. Som mest visade polisens mätinstrument 1,68 promille när en person blåste.

Polis fick skador i ansiktet

En man i 60-årsåldern försökte undkomma poliskontrollen och körde i samband med det på en polis som fick uppsöka vård. Mannen, som greps och senare anhölls, misstänks nu bland annat för grovt rattfylleri och våld mot tjänsteman.

– Polismannen klarade sig bra under omständigheterna. Det var något problem med ögat men det gick bra, säger Diana Qudhaib, presstalesperson region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.