Foto: Gunilla Wikström, SVT / Arkivbild

Misstänkt brandattentat vid Hälsinggårdsskolan i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Tre ungdomar ska ha setts kasta en brandbomb mot en lastkaj på Hälsinggårdsskolan i Falun. Branden spred sig aldrig till skolbyggnaden och polisen söker under onsdagskvällen med hundpatrull i området.

Klockan 21.24 larmades SOS Alarm om en gräsbrand vid skolan men efter att ytterligare vittnen gett sin version rubricerar nu polisen det hela som mordbrand.

Flera vittnen ska ha sett tre ungdomar kasta något som liknat en så kallad molotovcocktail mot skolans lastkaj och det ska då omedelbart ha börjat brinna på marken nedanför. Räddningstjänsten larmades till platsen och kunde konstatera att lågorna slocknat innan de spred sig till skolbyggnaden.

– Vi är på plats med hundpatrull och spårar och jobbar för fullt. Det här är en händelse där vi hoppas kunna få in en del tips, säger polisens presstalesperson Mats Öhman och uppmanar den som har information att kontakta polisen via 114 14.

Andra dådet på kort tid

Enligt Mats Öhman finns det likheter med en händelse som inträffade för mindre än två veckor sedan ungefär tre kilometer fårn skolan. Då, den 4 april, utfördes ett liknande dåd vid lasarettsområdet i Falun. Polisen rubricerar även den händelsen som mordbrand och inte heller då spred sig elden nämnvärt.

Utsatts för anlagda bränder tidigare

Under hösten uppmärksammade SVT Dalarna flera anlagda bränder på Hälsinggårdsskolan. Du hittar länkarna till de artiklarna här under.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.