Ytterligare branddåd riktade mot Falun Bowling och Krog. Foto: Henrik Kilefors

Misstänkt mordbrand på krog i centrala Falun

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades till Falun Bowling och Krog i centrala Falun på torsdagsförmiddagen där någon enligt uppgift från polisen ska ha försökt tända eld under natten.

Under dagen genomför polisen en teknisk undersökning på restaurangen. Enligt uppgifter från polisen på platsen rör det sig om försök till mordbrand. Det hela upptäcktes när personalen kom in för att öppna och tillvägagångssättet verkar vara liknande som vid tidigare branddåd riktade mot krogen.

En brandtrappa på baksidan har troligtvis använts för att ta sig upp och sedan har en ruta krossats och någon har hällt in brandfarlig vätska i lokalen.

– Vi har varit där för att bedöma hur farliga ångorna i lokalen var och kom fram till att det räcker med att utrymma lokalen och hålla stängt, säger Daniel Holmstrand, inre befäl på Räddningstjänsten Dala Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.