En av de tre misstänkta för rånet i Svärdsjö (mannen i mitten) häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt, inte för rånet utan för en stöld dagen innan. Foto: Anders Hansson/SVT

Misstänkta rånarna häktas – men inte för rån

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen häktades dom tre män som är misstänkta för rånet mot Svärdsjö Guld & Ur i torsdags. Dom tre greps en timme efter rånet vid en vägspärr som polisen upprättat i Bjursås.

Rånarnas vapen och stöldgodset har inte påträffats.

Dalarna – Svärdsjörån

Och männen häktades heller inte för rånet utan för stöld av verktyg från en bil i Bengtsheden utanför Svärdsjö dagen före rånet.

Fredrik Skoglund, som var åklagare vid häktningsförhandlingen, sa till SVT Gävledala att rånet utreds av en annan åklagare som var sjuk idag.

Skoglund ville inte kommentera rånutredningen.

Mats Nygårds är den vid polisen som leder utredningen om rånet:

– Som det ser ut i dag har vi inte tillräckligt för att de tre personerna ska begäras häktade för rånet.  Just nu är det åklagarens sak att titta närmare på rånanklagelserna, säger han.

-Nu avvaktar vi åklagarens utlåtande när det gäller övriga anklagelser.

Kan ni ha gripit fel personer?

– Så kan det vara, medger Nygårds.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Svärdsjörån

Mer i ämnet