Se i klippet när polisens DNA-spårhund arbetar i det avspärrade området! Foto: Anders Hansson, Svt

Misstänkta våldtäkter i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor, oberoende av varandra, har överfallits i Rättvik, uppger polisen. Larmet kom natten mot lördagen och händelsen utreds som våldtäkt och försök till våldtäkt.

Ett område bakom vårdcentralen har spärrats av sedan 04-tiden natten mot lördagen. Enligt polisen har två unga, vuxna kvinnor oberoende av varandra överfallits. Händelsen utreds som våldtäkt och våldtäktsförsök.

När polisen tog hand om den ena överfallna kvinnan dök ytterligare en kvinna upp och berättade om en liknande händelse. Bägge händelserna ska ha inträffat på ungefär samma plats, varför det kan vara samma gärningsman.

Polisen arbetar med förhör för att få klarhet i vad som har hänt och har även sökt tekniska bevis. Ingen är gripen i nuläget och polisen är tacksam för tips på tel 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet