Monica Lundin, gruppledare för Liberalerna Borlänge. Foto: SVT Dalarna

Monica Lundin (L): ”Det är otroligt illa skött”

Uppdaterad
Publicerad

Monica Lundin, gruppledare för Liberalerna Borlänge, är kritisk till kommunen efter att de upplåtit tennishallen till Islamiska förbundet utan att först ha gjort ändringar i lokalen, vilket inneburit en säkerhetsrisk.

Byggnadsnämnden har tagit ett beslut om användningsförbud av tennishallen. Om kommunen skulle bryta mot det hotar en sanktionsavgift på 1,5 miljoner kronor.

– Detta är ett brott mot plan- och bygglagen. Jag vill se vad som händer nu, om det kommer utkrävas ansvar. Jag tycker att det är otroligt illa skött, säger Monica Lundin.

Moskébygget i Borlänge

Ingen optimal handläggning

Jan Bohman (S), kommunalråd i Borlänge förstår kritiken.

– Jag kan hålla med om att handläggningen inte varit optimal. Jag är dock i problemlösarbranschen som sitter i en majoritet och inte bara en recenserande del av politiken, så jag försöker lösa det så fort som möjligt nu.

Han hoppas att det endast ska ta några enstaka veckor eller månader tills situationen är löst med utrymningsvägar och larm i tennishallen.

LÄS MER: Tennishallen får inte längre användas som moské

LÄS MER: Moskéfrågan i Borlänge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébygget i Borlänge

Mer i ämnet