Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Häng med SVT:s Lilla Aktuellt till Mora för att snacka elsparkcyklar med elever och lärare.

Moraskolan såg fara med elsparkcyklar – uppmärksammar regler på skoltid

Uppdaterad
Publicerad

Elsparkcyklar har blivit populära bland både ungdomar och vuxna under det senaste året. Men med fler sparkcyklar ute i trafiken har också olyckor med dem ökat. På Färnäs skola i Mora har man valt att uppmärksamma regler och trafikvett med sparkcyklar på lektionstid med eleverna i årskurs sex för att minska risken för att en olycka inträffar.

Hittils i år har det rapporterats om 554 olyckor med elsparkcyklar i landet, men Transportstyrelsen tror att det är många fler som skadats men som inte kommit med i statistiken.

Martin Folkesson är lärare i årskurs sex på Färnäs skola i Mora. Han märkte att flera av eleverna åkte elsparkcykel men att alla inte kände till reglerna kring dem. Därför började man prata om hur man ska tänka kring de här fordonen på skoltid.

SVT:s Lilla Aktuellt besökte Moraskolan för att snacka med eleverna och läraren Martin om elsparkcyklar. Följ med till skolan i klippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer