Polisavspärrning med anledning av det misstänkta mordet. Foto: SVT/Patrik Qvicker

Mordmisstänkt åtalad för att ha misshandlat flickvän

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 28-åringen i Idre är sedan tidigare åtalad för misshandel.

Han misstänks bland annat för att ha slagit sin tidigare flickvän blodig men hon väntade i två år innan hon anmälde 28-åringen.

– Jag skyllde på att jag cyklat omkull, säger kvinnan i förhör.

Den 28-årige mannen som greps i Idre söndags misstänkt för mord på en 25-åring har nyligen gått igenom en rättegång i Mora tingsrätt.

Misstänkt mord i Idre 2016

Ska ha misshandlat flickvän två gånger

Han står åtalad för att två gånger ha misshandlat sin tidigare flickvän. De misstänkta brotten ska ha begåtts i Idre år 2012 och 2013.

Kvinnan var endast 17 år när hon uppger att 28-åringen misshandlade henne första gången. Hon hävdar att han då slog henne med knytnävarna både i ryggen och magen.

Anhöriga till 17-åringen ville att hon skulle polisanmäla händelsen men hon avstod. Istället fördes 28-åringen till sjukhus eftersom han själv svimmat efter den påstådda misshandeln.

28-åringen misstänks året efter för att återigen ha misshandlat kvinnan. Den gången uppger kvinnan att hon slogs blodig i ansiktet, hon sökte vård men den gången skyllde hon på att hon cyklat omkull.

 – Anhöriga och några kamrater förstod nog vad som egentligen hade hänt men de pratade aldrig om det, säger kvinnan i polisförhör.

Kontrollerande och hotfull

Kvinnan uppger i förhören att 28-åringen varit kontrollerande och hotfull. I åklagarens utredning finns meddelanden från mannen genom sociala medier där han hotat den före detta flickvännen.

Av konversationen framgår att kvinnan påpekat för 28-åringen att han agerar som han vore galen och hon tror att han har en psykisk sjukdom.

28-åringen agerar i konversationen tidvis hotfullt mot kvinnan men skriver strax efteråt att han ångrar sig och att han ber om ursäkt.

Polisanmälan två år senare

Hon polisanmälde 28-åringen först två år efter händelsen. Hon menar att hon behövde göra en anmälan och gå igenom en rättsprocess för att bättre bearbeta det som hänt.

28-åringen nekar till brott. Det finns bilder som visar kvinnans skador i ansiktet. Han säger att han inte vet hur skadorna har uppkommit.

Domen mot 28-åringen kommer under onsdagen.

Tre dagar efter att han gripits misstänkt för mordet i Idre.

Fler blåljusnyheter från Dalarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Idre 2016

Mer i ämnet