Polisen fick mycket att göra i samband med festandet i Rättvik på lördagskvällen. Många berusade unga omhändertogs. Bilden är en arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg, TT

Mycket fylleri när ”bilveckan” inföll i Rättvik – 13 i fyllecell

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen skulle årets Classic Car Week ha inletts i Rättvik. Arrangemangen blev inställda på grund av pandemirekommendationer från myndigheterna. Men i Rättvik blev det ändå mycket ungdomsfylleri på lördagkvällen. 13 hamnade i fyllecell och två fall av misshandel anmäldes.

Inte oväntat blev det en hel del för polisen att göra i Rättvik på lördagkvällen och natten. 13 personer , främst unga vuxna, omhändertogs för hög berusning och hamnade i polisens fylleceller.

Därutöver avvisades åtta personer från platsen. Och uppåt 400 personer fick vin, sprit och öl förverkad och uthälld av polisen.

Två fall av misshandel anmäldes och i ett av fallen anhölls en misstänkt gärningsman. Fyrtio ordningsbot för olika förseelser utfärdades, däribland för för höga ljudnivåer.

Och så rapporterades två narkotikabrott gällande eget bruk. Detta berättar Fredrik Bäcker som är vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen.

– Det kan vara idé att föräldrar har lite koll på sina barn, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet