Järnvägsviadukten på Myntgatan blev under måndagen översvämmad när markbrunnarna inte orkade med. Foto: Anders Hansson

Problem med flera översvämningar efter skyfall i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Järnvägsviadukten på Myntgatan i Falun är ett ställe där brunnarna inte orkar med att få bort vattnet. Och efter måndagens skyfall på eftermiddagen var det problem på flera håll.

Efter måndagseftermiddagens kraftiga skyfall var det begränsad framkomlighet på centrala Myntgatan mitt i Falun, som löper under en viadukt och förbi Dalateatern. Samma ställe har vid tidigare skyfall också svämmat över, och trafiken har haft problem att passera.

Avloppsvatten i Faluån

En cykeltunnel vid Stenbocks väg ska också ha drabbats av översvämning vid 18-tiden. SOS fick vid 19-tiden på måndagskvällen också in larm om att det rann avloppsvatten ner i Faluån.

Räddningstjänsten Dala-Mitt berättar för SVT Dalarna att samtliga ärenden har under måndagskvällen lämnats över till väghållarna på Falu kommun, som får åtgärda problemen.

LÄS MER: Här är orterna i Dalarna som löper störst risk för översvämning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.