Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jätteintressant att se hur riktiga politiker gör” – Nadil Zeineddin och Mahdi Hajali berättar vad de tycker om allmänna val och debatten på Martin Koch-gymnasiet. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Eleven Nidal Zeineddin i Hedemora om valet: ”En möjlighet som inte alla i världen har”

Uppdaterad
Publicerad

Regionpolitikerna Elin Norén och Sofia Jarl stod på en för dem ny scen när de på onsdagen möttes i en debatt. Gymnasisterna Nidal Zeineddin och Mahdi Hajali var två av de som var nyfikna på vad de hade att säga.

– Det blir jätteintressant att se hur riktiga politiker gör, säger Nidal Zeineddin.

Martin Koch-gymnasiet i Hedemora har valskola i dagarna där eleverna får ta del av olika demokratiaktiviteter. En av aktiviteterna var den debatt som ordnats mellan regionrådet Sofia Jarl (C) och oppositionsrådet Elin Norén (S) där de fick ge sin syn på olika ämnen som moderatorn och initiativtagaren Linus Andersson tog upp.

Valskolan hålls med anledning av de allmänna valen i september, som Nidal Zeineddin tycker är viktiga.

– Det är en möjlighet som inte alla i världen har, speciellt länder som vi kommer ifrån, säger Nidal, som själv är från Palestina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.