Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sover han?” Se mer i videon av den trötta björnen som Niklas råkade se när han var på väg till jobbet. Foto: Niklas Agerberg/privat

Niklas upptäckt på väg till jobbet i Mockfjärd: ”Sitter det inte en jävla björnjävel där?”

Publicerad

När Niklas Agerberg kom körandes på Mockfjärdsvägen på väg till jobbet klockan 04.45 i torsdags morse, såg han något som fick honom att häpna.

– Jag råkade blänga in i skogen som hastigast och trodde det satt en människa mot ett träd. Men det visade sig vara en björn som satt och sov, säger Niklas Agerberg.

Niklas bor i Nyhammar i Ludvika kommun och jobbar med att köra skogsmaskin. Han var på väg ut till jobbet i skogen när han överraskades längs Mockfjärdsvägen, mitt emellan Nyhammar i Ludvika kommun och Mockfjärd i Gagnefs kommun.

Började filma från håll

I ögonvrån skymtade han något som han trodde var en människa.

– Jag stannade till, backade, och då såg jag björnöronen. Jag fifflade upp mobiltelefonen fort som attans och började filma, säger han.

”Den brydde sig inte alls om mig”

Efter minst tio minuter så vaknade björnen till och lufsade sakta runt en stund, kliade sig under hakan och gäspade, berättar Niklas. Sedan gick björnen vidare in i skogen.

– Jag var inte rädd, mest exalterad. Den brydde sig inte alls om mig. Att få se en björn var lite surrealistiskt.

Se den sovande björnen i klippet – och hör Niklas reaktion när han förstår vad det är han skymtat från förarsätet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.