Foto: Arkiv

Nu är bygget av Falu vildvattenpark igång

Publicerad

Nu är bygget igång av vildvattenparken i Främby. Det kommer att bli den första vattensportsarenan i nordliga Europa och invigningen förväntas bli redan i maj.

Bo-Marcus Lidström, organisatör av parken, ser fram emot det färdiga projektet. 

– Det kommer bli fantastiskt. När arenan finns i Sverige så slipper vissa turister åka ända till Leipzig för att utöva kanotsporten på bana.

Ekonomin har hindrat tidigare bygge

Under flera år har planen funnits för denna vildvattenpark, men många aspekter har hindrat startandet av bygget. En av dem har vart ekonomin, men nu finns pengarna. 

– Vi har 131 investerare i projektet som gör detta möjligt, säger Bo-Marcus Lidström.

Under förra hösten lyckades projektet få in miljoner genom att privatpersoner och företag investerade i anläggningen. Länsstyrelsen har också beviljat bidrag till projektet och Falu kommun har gått in med 300.000 kronor.

Arena för flera sporter

Ursprungsplanen är att göra en arena för att utöva fler sporter. Bo-Marcus Lidström säger att parken kommer att vara klar för att utöva kanotsport redan i maj, men att det tar några år till innan det fullständiga projektet är klart. 

– Detta gör att vi kommer kunna ha aktiviteter här i vår, vilket är positivt och otroligt roligt. 

LÄS MER: Sveriges första forsarena kommer till Falun

TV: Se inslaget om Falu vildvattenpark

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer