Susanna tog farväl av sin publik med ett finallopp Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu är Susannas saga över

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det slut. Susanna Kallur nådde sitt mål att få avsluta sin karriär med en finalplats i Inomhus-EM. Väl där slutade hon med en åttondeplats.

– Det är så härligt. Det var som jag önskade, säger Susanna Kallur till TV12.

-Det känns som att jag har knutit ihop säcken. Alla som har varit här, och min familj på läktaren. Det har kommit lite tårar, säger hon.

Dalarna – Susanna Kallur

Skandalstart

Det blev en trasslig final. Åtminstone till en början. Två gånger blåstes starten av på grund av tjuvstart. Båda gångerna underkändes tjuvstarten av arrangören och efter att först ha diskat den norska löparen Pedersen efter första starten lät man henne komma tillbaka och samtlliga deltagare fick stå kvar på startlinjen.

Susanna såg ut att komma iväg riktigt bra både första och andra gången loppet startades. När fältet väl kom iväg för den tredje  och sista omstarten så var Susanna inte alls med. Den 36-åriga svenskan tog sig in som sista löpare och slutade åtta på tiden 8,14 sekunder.

Helt enligt plan

Förhandstipsen hade inte heller några höga förväntningar på framträdande placeringar för Susanna. Hon fick ändå  avsluta sin karriär helt enligt den egna planen  – i en final i inomhus-EM i Kombak arena i Belgrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Susanna Kallur

Mer i ämnet