Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den stora falukorv som skall rotera i taket på det nya badhuset lagom till premiären. Foto: SVT

Nu fylls bassängerna – följ med in i Faluns nya badhus

Uppdaterad
Publicerad

Efter 50 år är det dags för en ny simhall i Falun. I början av december ska det nya badhuset slå upp portarna och tanken är att det ska hålla i ytterligare 50 år. Men redan nu fylls bassängerna med vatten. Svt var med och fick en tjuvtitt på nybygget.

Större och mer flexibelt. Det är den stora skillnaden jämfört med den gamla simhallen. När Falun nu bygger nytt blir det fyra bassängrum jämfört med ett i den gamla hallen. Två 25-metersbassänger och en multibassäng och en rehab-bassäng, de senare med höj- och sänkbara golv.

– Dagtid kommer Region Dalarna att använda sig av rehab-bassängen, förklarar Tomas Jons, Fritidschef i Falun.

Uppskattad kostnad: 250 miljoner

De uppskattade kostnaderna för bygget låg inledningsvis på 250 miljoner kronor. Vad slutsumman i verkligheten blir är ännu oklart.

– Vi har utgått från en kostnad på 15,5 miljoner skattekronor per år för byggnation och drift. Det har varit styrande för utformning val av material, byggmetoder osv, säger Tommy Jons.

I klippet får du kika på  insidan av det nya badhuset och veta vad det kommer att kosta att ta sig ett dopp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer