Förutom att lägga drygt 254 miljoner på det nya badhuset ska ännu en miljon läggas på att fortsätta utreda frågan om simhallen. Foto: Audrey Erath/SVT

Ny simhall klubbad i Hedemora – kostnad: 254 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång debatt klubbades under tisdagskvällen att en ny simhall i Hedemora ska byggas. Kostnaden beräknas landa på drygt 254 miljoner kronor.

Frågan har varit aktuell under flera år i Hedemora och det var kostnaden som var den den stora frågan när kommunfullmäktige samlades under tisdagen för att ta beslut.

Vid den slutgiltiga voteringen var det den styrande majoriteten med tjugo politiker som var för bygget av simhallen och resterande fjorton från oppositionen som var emot.

Valet 2022 Hedemora

Överens om att utreda vidare

Men än är ärendet inte helt klart. Ledamöterna beslutade också om att lägga en miljon kronor på att fortsätta utreda frågan om simhallen. Den utredningen ska vara klar och återrapporterats till kommunstyrelsen i oktober.

Hedemora är en av flera kommuner i Dalarna där simhallsbygge ligger högt på agendan. Bland annat står den nya simhallen i Falun klar i höst och Malung-Sälens kommun har nyligen beslutat om att dra igång bygget av en simhall i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Hedemora

Mer i ämnet