Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter 25 år i TV-rutan – nu blir Lars-Gunnar pensionär Foto: SVT Arkiv

Nu gör Lars-Gunnar sin sista kväll i rutan

Publicerad

På dagen 25 år efter att Lars-Gunnar Larsson klev in genom dörrarna på Sveriges Television i Dalarna är det nu dags för den sista kvällen i ”rutan”. På onsdag gör en av Dalarnas mest profilerade mediepersoner sin sista dag på jobbet och blir pensionär.

– Jag tycker att det har varit fantastiska 25 år, men de har gått jättefort, säger den blivande pensionären Lars-Gunnar Larsson.

Journalistyrket var en dröm redan som liten. Då gjorde han tillsammans med en kamrat ”Köpingsposten” hemma i Mellerud i Dalsland. Tidningen skrevs på en skrivmaskin som saknade bokstaven M och gavs ut i två exemplar.

– Vi fick fylla i alla ”M” för hand, minns Lars-Gunnar och tillägger att Köpingsposten var en av de första att falla offer för tidningsdöden.

Kommunsekreterare i Gagnef

Trots att journalistdrömmen var stark utbildade Lars-Gunnar sig på socialhögskolans förvaltningslinje och hamnade under ett par år som kommunsekreterare  i Gagnef innan han för gott bestämde sig för journalistyrket. Först som reporter på Borlänge tidning och därefter en uppskattad röst på Radio Dalarna och Ekot-redaktionen.

Sedan  hösten 1993 har det varit TV för hela slanten där han har levererat lokala nyheter både som reporter och programledare. Han har lett valdebatter och gjort mängder av direktsändningar och rapporter från vasaloppsveckan och det har också blivit många reportage för reseprogrammet Packat och klart. Totalt har det blivit 38 år i yrket.

Sista sändningen

Den sista sändningen som programledare göra han på tisdagskvällen.

– Jag känner mig inte lastgammal och skulle säkert ha kunnat fortsätta ett tag till. Men nu är det så, jag är 65 och då är det slut.

Det är dock en sanning med modifikation. Lars-Gunnar kommer att hoppa in och vikariera både som reporter och programledare vid behov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer