Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sture Karlsson och Gunilla Bolin bor rätt över gatan från Gasbolaget. Hör deras upplevelse av branden. Foto: Martin Heppich/SVT

”Nu har det otänkbara hänt” – Gunilla i Staberg såg lågorna från fönstret

Uppdaterad
Publicerad

De boende i området kring Staberg där gasbranden bröt ut under gårdagen blev minst sagt uppskrämda när de första smällarna från gasbehållarna brann av. Gunilla Bolin och Sture Karlsson tog till flykten mot sonens hus längre bort på gatan.

Även om paret Gunilla Bolin och Sture Karlsson bara bor 150 meter från Gasbolaget så har de aldrig varit rädda för att något skulle hända.

– Vi vet ju att de har haft säkerhetskoller där och det har varit ordning och reda, så det här trodde jag var omöjligt faktiskt, säger Sture Karlsson som bor granne med Gasbolaget.

Gaslagerbranden utanför Falun

– Jag såg lågor och rök och då tänkte jag ”nu är det skarpt läge. Nu har det otänkbara hänt”, säger Gunilla Bolin som larmade SOS efter hon insåg att det brann inne på Gasbolaget.

Hör mer från paret Sture och Gunilla som båda var i närheten när branden bröt ut i klippet ovan. Få en sammanfattning av vad som har hänt iklippet nedanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagen larmades SOS om en explosion i en lokal där gas förvaras utanför Falun. Starta klippet för att se och höra vad som hänt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gaslagerbranden utanför Falun

Mer i ämnet