Nu öppnas biografen i Djurås igen

Publicerad

Den 18 mars 2018 tog biomomsen död på Gagnefs bio i Djurås. Men efter ungefär ett och ett halvt år så står det nu klart att en ideell verksamhet går in och återöppnar biografen – med start nu på torsdag.

– Det ska bli jättekul att få sätta igång igen. Det har ju inte funnits en bio här på ett och ett halvt år så nu är det lite pirrigt, säger Per Målare, ordförande i den ideella föreningen som öppnar biografen.

Det var till viss del på grund av kommunens efterfrågan som Per Målare och föreningen fick idén om att återöppna verksamheten. Senast var det kommersiella företaget Björns Biografer som bedrev det, men på grund av att momsen för biografer höjdes från 6 till 25 procent så blev det för tufft ekonomiskt.

Nu menar Per Målare att de har andra förutsättningar för att lyckas. I klippet berättar Per Målare varför och vilka typer av filmer de tänker visa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.