Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Full fart när 150 värnpliktiga rycker in på Dalregementet – Se mer vad de ska göra Foto: SVT

150 värnpliktiga rycker in på Dalregementet i Falun – ”En tung tjänst de ställs inför”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen ryckte de första värnpliktiga in på Dalregementet på 22 år för att utbildas till skyttesoldater. Det är 150 tjejer och killar från Mellansverige som rycker in.

– Jag tycker det är bra att vi nu bygger på det försvar vi har, säger Olle Eriksson från Gävle.

Några av de värnpliktiga har redan påbörjat sina utbildningar på andra regementen och fortsätter nu i Falun för att utbildas till skyttegruppchefer och skytteplutonchefer.

– Det känns riktigt bra, nu är det infanterister här igen, precis som det var en gång i tiden, säger Ronny Modigs, chef för Dalregementet.

Dalregementet

Olle Eriksson ser fram mot utbildningen.

– Jag tycker att vi ska ha ett försvar, militären behövs vid krig men också för att hjälpa till vid interna händelser som till exempel väderkatastrofer.

De senaste åren har det hållits soldatutbildningar vid regementsområdet i Falun men då har det varit hemvärnssoldater som har utbildats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalregementet

Mer i ämnet