Nu startar Dansbandsveckan med delvis nytt upplägg

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, på söndag kväll, invigs årets Dansbandsvecka i Malung traditionsenligt med Guldklavengalan. SVT kommer att vara på plats under veckan.

Guldklavengalan är den stora höjdpunkten för svenska dansband och då utses bland andra Årets Dansband och Årets låt.

82 dansband i Orrskogen

Evenemanget pågår fram till och med lördag och 82 dansband kommer totalt att spela på de sex dansbanorna i Orrskogen, Malungs folkets park.

Dansbandsveckan i Malung 2018

– Det känns väldigt bra inför årets vecka och det ser ut som att vi kommer öka antalet förköpsbiljetter, säger Lars Bälter, medieansvarig på Dansbandsveckan.

Förutom dans kommer det i år också arrangeras två sportevenemang under veckan. Dels en simtävling i samarbete med Vansbrosimningen, samt Dansbandssprinten – en skidtävling där bland andra elitåkare som Stina Nilsson kommer att delta.

Nyheter för danspubliken

Nytt för i år är också att det kommer att hållas musikkonserter som inte är med dansbandsartister.

– Det ska bli oerhört spännande att se hur vår publik kommer att reagera på de här evenemangen.

Under Dansbandsveckan kommer SVT Nyheter Dalarna att finnas på plats och du kan följa oss både i tv-rutan och sociala medier.

Du kan också dela med dig av din dansvecka genom hashtaggen #malungdansar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan i Malung 2018

Mer i ämnet