Det finns risk för bland annat översvämmade vägar och störningar i elförsörjning på grund av blixtnedslag, enligt SMHI:s varning. Foto: Arkiv/SVT

Vädervarning över Dalarna och Jämtland – risk för stormbyar och åskskurar

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en gul varning för åskoväder med kraftigt regn och hårda vindbyar över Dalarna och Jämtlands län. Varningen gäller från lunchtid på onsdagen.

Enligt SMHI finns risk för åska med mycket hårda vindbyar, kortvarigt kan det handla om stormbyar och lokalt även kraftigt regn. Varningen gäller i nordvästra Svealand och sydvästra Norrland mellan klockan 12 och 18 på onsdagen och det är oklart exakt var de kraftigaste åskskurarna och vindbyarna förekommer.

Området som varningen gäller sträcker sig från Falun och Borlänge och norrut över Jämtlands län.

Enligt varningen finns risk för översvämmade vägar och källarutrymmen, störningar i elförsörjning på grund av blixtnedslag, omkringflygande föremål och risk för att bränder uppstår.

Här kan du se väderprognosen för de kommande dagarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se på kartan hur det mörkblå åskovädret rör sig över landet. (Tips: Ändra uppspelningshastighet genom att trycka på kugghjulet) Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.