Planerna som presenterades visade sig engagera byborna en hel del. Älvdalens kommun har tagit till sig, ritat om och justerat sedan dess. Foto: Sofie Lind /SVT

Nytt samråd hålls i Idre efter kritiken om framtidsplanerna

Uppdaterad
Publicerad

Förra året hölls det samråd om Idre centrums framtid. Efter att flera synpunkter kommit in samlar Älvdalens kommun till ett nytt möte där både politiker och tjänstemän finns på plats för att besvara frågorna som kan komma upp.

De planer som presenterades för ett år sedan visade sig engagera byborna en hel del. Älvdalens kommun har tagit till sig, ritat om och justerat planerna sedan dess.

– Vi har bland annat planerat in en helt ny gång- och cykelväg genom centrum och även planerat för skatepark och nya grönområden, säger Stefan Linde som är kommundirektör i Älvdalen.

Valet 2022 Älvdalen

Nya samråd

Sedan detaljplanen ändrats så hålls nu även nya samråd med lokalbefolkningen. Ett möte kommer ske i Idre på måndagskvällen och ett hundratal personer är anmälda att delta.

I klippet: Hör kommundirektören Stefan Linde berätta om planerna för ombyggnationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Älvdalen

Mer i ämnet