Den gamla yllefabriken kan bli nytt handelsområde Foto: Arkiv/SVT

Nye ägaren vill skapa nytt handelsområde i Sågmyra

Uppdaterad
Publicerad

Nu är avtalet om försäljning av den gamla yllefabriken i Sågmyra klart. Den nye ägaren vill satsa på att bygga upp ett handelsområde i byn igen.

För ett och ett halvt år sen kom ”till salu”- skylten upp i Sågmyra. 22 000 kvadratmeter butiksyta, herrgården och massor av tomtmark skulle säljas.  Detta eftersom ägaren Stig Hedlund Fastigheter i Göteborg, som ägt outlet-området i många år, inte ville inte satsa mer.

Men fabriken har varit svårsåld och spekulanterna har inte stått i kö. Under tiden har outlet-butikerna slagit igen och flyttat en efter en.

Dalarna – Sågmyra

Nu har alltsammans köpts av Mikael Heineman, som för flera år sen köpte och rustade upp kraftverken i Vrebro-strömmen i Sågmyra.

– Jag räknar med att få dit nya butiker, helst ännu fler än som varit där tidigare, säger Mikael Heineman som tror att det blir fler arbetstillfällen i Sågmyra framöver, säger han.

– Och fastigheten innehåller stora ytor som kan användas till fler saker än handel. Man kan tänka sig vinterförvaring av husbilar och båtar för att ta ett exempel, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Sågmyra

Mer i ämnet