Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det hade gärna fått vara lite längre”, säger Murzia som deltar på språkcaféet. Hör vad hon och de andra deltagarna tycker om att vara en del av språkcaféet i Vansbro. Foto: Sofie Lind/SVT

Nystart för språkcafé i Vansbro – söker fler deltagare

Publicerad

Det senaste halvåret har Vansbro kommun satsat på ett språkcafé för nyanlända som blivit mycket uppskattat. Nu gör man gemensam sak med Svenska kyrkan, SFI och flera andra och hoppas locka fler deltagare, gärna män.

Språkcaféet startade upp i våras i kommunhuset, då med fokus på nyanlända kvinnor. Men nu när språkcaféet drar igång igen för hösten så har caféet bytt plats och förhoppningen är att locka fler besökare.

– Vi vill gärna utveckla verksamheten och utvärderar hela tiden om vi ska byta plats igen och kanske ha öppet längre, säger Anna-Lisa Asplund som tagit vid projektet som nu är i församlingshemmet vid kyrkan.

Murzia och Shukria är två av deltagarna – hör mer i klippet om vad de tycker om verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.