Nu räknas Sanna Kallurs inomhusvärldsrekord även som ett amerikanskt rekord. Foto: Maja Suslin/TT

Nytt rekord för Sanna Kallur – två år efter karriärens slut

Uppdaterad
Publicerad

Nästan två år efter att Susanna Kallur avslutat karriären har nu häcklöparen från Falun fått ett nytt rekord. Nu räknas nämligen Kallurs inomhusvärldsrekord på 7,68 på 60 meter häck även som ett amerikanskt rekord.

Det har gått över ett och ett halvt år sedan Susanna Kallur ställde tävlingsskorna på hyllan. Men trots det fick hon i helgen ett nytt rekord när det amerikanska friidrottsförbundet, USTF, godkände hennes gällande inomhusrekord.

”Dubbla medborgarskap”

– Jag har ju dubbla medborgarskap, ett svenskt och ett amerikanskt, men tanken på att jag kan ha rekord även i USA har inte slagit mig förrän Mondo, alltså Armand Duplantis, hoppade 6,05 i somras. Det godkändes ju som ett amerikanskt rekord, och då började folk prata om att mitt rekord också borde göra det, berättar Susanna Kallur.

”Det känns rätt fräsigt”

Och så blev det, elva år efter att hon satte det gällande inomhusvärldsrekordet i 60 meter häck så har det nu också blivit till ett amerikanskt rekord.

– Det känns rätt fräsigt, men samtidigt lite konstigt och otippat, kommenterar Susanna Kallur.

Framöver är det dock stopp för liknande händelser. I helgen skrev det amerikanska friidrottsförbundet om sina regler och kommer inte att godkänna fler rekord från friidrottare med dubbla medborgarskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.