Oppositionsrådet Elin Norén (S) vill att regionen ska satsa mer pengar för att öppna stängda vårdplatser Foto: SVT

Oppositionsrådet: ”Nytt rekord i stängda vårdplatser”

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen kritiserade idag regionstyret på grund av antalet vårdplatser som hålls stängda. Men regionstyrelsens ordförande, Ulf Berg (M), sade att snabba pengar inte kan vara svaret, utan att man jobbar med en långsiktig strategi.

Under regionfullmäktige diskuterades idag budget och ekonomi för 2022. Där oppositionsråd Elin Norén (S) vill att regionen ska satsa mer pengar omgående för att öppna stängda vårdplatser. 

– Sommaren har knappt börjat men med 179 stängda vårdplatser slås nytt rekord i detta.

Region Dalarna

Men den styrande majoriteten vill  vara beredd på att de statliga bidragen till regionerna riskerar att bli mindre de kommande åren. Det gav regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) uttryck för i debatten. 

– Snabba pengar är inte svaret som öppnar stängda vårdplatser. Det ska vi försöka undvika i framtiden och vi har en långsiktig strategi på att fånga upp tillexempel semestervikarier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet