Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Överbefälhavare Micael Bydén berättar om hur bråttom det är att få igång Dalregementet igen och hur allvarligt han ser på det militärt spända läget just nu. Foto: SVT

ÖB på blixtvisit på Dalregementet: ”Bråttom att fylla krigsförbanden”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen besökte Sveriges överbefälhavare Dalarna och skidstadion i Falun för att besikta trupperna på det nyligen omstartade Dalregementet. Regementet kommer att få en viktig roll i det allt mer spända säkerhetspolitiska läget.

– Först och främst är jag här för att göra ett besök och träffa soldater på Dalregementet och Dalregementsgruppen, säger överbefälhavaren Micael Bydén.

Men han kommenterar också det hårda tonläget i säkerhetspolitiken. Sveriges förstärkning av försvaret handlar om fem nya regementen som sätts i gång – varav Dalregementet är ett – och dessutom en flygflottilj.

– Vi växer nu i försvarsförmåga både militärt och civilt, säger ÖB Micael Bydén och fortsätter:

– Det är i skenet av vad som händer i vår omvärld som det här sker.

I klippet: Överbefälhavare Micael Bydén berättar om hur bråttom det är att få igång Dalregementet igen och hur allvarligt han ser på det militärt spända läget just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Återuppbyggnaden av Dalregementet

Mer i ämnet