Foto: SVT/Arkiv

Oförändrat läge vid skogsbranden i Lima

Publicerad

Vid skogsbranden mellan Lima och Torgås fortsätter släckningsarbetet. Drygt 40 personer kämpar med släckningsarbetet, som har sett bra ut de senaste dagarna. När SVT Dalarna når räddningsledare Per Hampus under tisdagen ser framtiden fortsatt positiv ut.

Per Hampus berättar att läget ser positivt ut då det finns god marginal ut till begränsningslinjerna. Just nu får Malung-Sälens räddningstjänst förstärkning från västkusten, bland annat från Bohuslän och Göteborg.

– Till veckan hoppas vi kunna avveckla en del av personalen och överlämna till markägarna för efterbevakning. Men det är cirka 40 markägare, så det gäller att vi har kvar folk som kan det här, säger han.

Branden bekämpas sedan i helgen endast från marken, då helikoptern lämnade brandområdet eftersom effekterna av vattenbombningen avtagit. Nu måste branden bekämpas från marken för att kunna släckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västerdalarna 2018

Mer i ämnet