Foto: Henrik Montgomery/TT

Ofredade tjej, körde stulen bil och stal mobiler – döms till fyra månaders fängelse

Publicerad

En man i 25-årsåldern i Avestatrakten dömdes på tisdagen i Falu tingsrätt för sexuellt ofredande, stöld och olovligt brukande. Detta efter att ha ofredat en ung tjej, kört runt i en annan persons bil och snott mobiltelefoner. Påföljden blir fängelse i fyra månader, skadestånd till olika personer och utvisning ur landet.

I juni i år blev en mans bil bestulen i Avesta. Bilen användes dels av den dömde mannen, dels av några andra ungdomar i Horndalstrakten.

Samma kväll som mannen och ungdomarna körde runt i bilen på ett vårdslöst sätt har den dömde mannen även ofredat en tjej i tonåren sexuellt genom att upprepade gånger försökt köpa henne för pengar. Hon sa nej gång på gång men han fortsatte ändå fråga.

Försökte stjäla mobiltelefoner

Mannen döms även för stöld eftersom han vid ett tillfälle, tillsammans med en annan person, försökt stjäla fyra mobiltelefoner från en elektronikkedja. Larmet gick när de gick ut ur butiken och mannen och den andra personen fångades av butikens övervakningskameror.

Skadestånd till flera

Den dömde mannen ska betala 12 200 i skadestånd till personen som fick bilen stulen. Han ska dessutom betala skadestånd på 5000 till den ofredade tjejen som tagit mycket illa vid sig av händelsen. Därtill är han skyldig elektronikkedjan 35 000 vilket telefonerna bedöms vara värda.

Utvisas ur landet

Förutom fängelse i fyra månader kommer han att utvisas eftersom tingsrätten bedömer att det är troligt att han kommer att begå brott igen, eftersom han är dömd sedan tidigare. I domen vägs dessutom in att han inte varit i Sverige så lång tid och att han saknar anknytning till landet. Mannen nekade till brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.