Länets lantbrukare märker av en nedgång för svenskproducerad mat. När maten blivit dyrare ändras konsumenternas köpvanor.
– Svenskproducerat och ekologiskt har varit trendigt men nu har det tvärvänt och det enda som konsumenterna bryr sig om är priset, säger Anita Boman Daniels i en intervju till SVT Nyheter Dalarna.
SVT Nyheter Dalarna frågade några Ludvikabor om deras vanor i matbutiken. Hör deras svar i klippet ovan, och skriv i chatten hur du själv resonerar!
Priset, ursprunget eller något annat: Hur tänker du när du handlar mat?
Besviken konsument • Nyss hemkommen i chock från min lokala Ica Maxi handlare. Vad som för 1 - 1 1/2 år sedan kostade Max 1700:- för en veckohandling kostade idag 2700:- . Ställde frågan till Ica-handlaren som försvarade höjningen mot att de minsann inte ens tagit höjd för vad de i sin tur fått från producentledet. Jag vill påstå att det är girighet och ocker i dessa höjningar och inte verklig kostnadsökning. Tyvärr genomsyrar det alla branscher och inte bara livsmedelsbranschen, men tyvärr är den mest kännbar då vi inte kan sluta äta mat.