Stora problem i trafiken – busslinjer inställda

Uppdaterad
Publicerad

Det var problem i trafiken på E16 under onsdagsmorgonen efter en olycka. Flera busslinjer har helt eller delvis ställts in på grund av väderförhållandena.

En olycka inträffade i morgontrafiken på E16 mellan Falun och Borlänge, och den ställde till problem i trafiken i båda riktningar. Det var en personbil som kört in i räcket vid trafikplats Tallen, utanför Falun.

Vid 07.30 ska trafiken på E16 flyta på som vanligt, och fordonet vara bärgat, enligt Trafikverket. Ingen person ska ha skadats i olyckan.

SMHI har utfärdat en gul varning över bland annat Dalarna för ishalka under onsdagsmorgonen.

Alla busstrafik inställd i Ludvika och Smedjebacken

Dalatrafik uppger att flera busslinjer är helt eller delvis inställda på grund av vädret och det förekommer förseningar på många linjer. I Ludvika och Smedjebacken ställdes all busstrafik in fram till klockan 10.30 på grund av halkan.

– Det är skridskobana på vägarna. De större vägarna är framkomliga, men på de mindre vägarna har det varit riktigt kämpigt undermorgonen, säger Michael Lundström, trafikchef på Dalatrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.