Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Öppet hus med blåljus lockade tusentals

Uppdaterad
Publicerad

Öppet hus hos räddningstjänsten brukar betyda storpublik. Men på lördagen såg det ut att bli rekord när tusentals besökte räddningsstationen i Borlänge.

– Det är bra att vi får visa vår verksamhet och ha kontakt med befolkningen, säger Anders Sörman som är kommunikationsansvarig vid Räddningstjänsten DalaMitt.

Att titta på brandbilarna stod högt i kurs och många barn passade på att pröva att släcka eld med handbrandsläckare och att träna på hjärt- och lungräddning. 

– Ju fler som kan desto större är chansen att någon sätter igång och gör någonting. Sätter en sexåring igång med kompressioner så kan det ju också få vuxna att hjälpa till, sa Björn Haglund vid ambulansen.

Dala Mitt har som många räddningstjänster idag en löpande efterfrågan på nya deltidsbrandmän eftersom många kan ha svårt att få livspusslet att stämma med deltidstjänsterna, och DalaMitt håller också på att rekrytera nya heltidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.