Oppositionen tycker att ny skola borde utredas mer. Vice ordförande och ordföranden i barn- och utbildningsnämnden om hur de resonerar kring frågan.

Oppositionen tycker förslag om ny skola i Malung ska utredas vidare

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår flera planer på att bygga ut skolor i Malung, något som oppositionen i barn- och utbildningsnämnden i Malung-Sälen menar inte har utretts tillräckligt. 

Erik Gustafsson (M) skulle helst se att kommunen utredde möjligheten till en helt ny skola, istället för att bygga ut exempelvis Blomsterbäcksskolan och Lillmons skola.

– Det skulle säkert bli 40-60 miljoner kronor dyrare att bygga en ny skola, men då kanske man ska titta på om det finns synergieffekter då en skola ändå ska stå 40-50 år minst, säger Gustafsson.

Ny skolorganisation i Malung-Sälen

I Malung planeras nu även byggnation av en ny idrottshall och en ny simhall. Dessutom har kommunen valt också valt att utreda om Centralskolan också ska byggas om. I kritiken om att förslaget på en ny skola inte utretts tillräckligt, menar ordförande i barn- och utbildningsnämnden att det visst har gjorts.

– Jag tycker det är onödigt att lägga ut pengar på att göra ritningar på någonting som vi redan från början vet är orealistiskt, säger Sofia Söderström (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny skolorganisation i Malung-Sälen

Mer i ämnet