Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagen stod det klart att det kommer finnas ordningsvakter i centrum under Classic Car Week även i år. Foto: SVT Arkiv

Ordningsvaktsfrågan löst i sista stund – CCW, kommunen och två företag betalar

Uppdaterad
Publicerad

In i det sista var det oklart om ordningsvakter skulle patrullera Rättviks centrum nattetid under årets Classic Car Week, som drar igång på fredag. Efter ett möte under tisdagen enades dock kommunen, arrangören och företagare om en lösning – de splittar kostnaden.

Inför årets bilvecka menade CCW-organisationen att det blivit för dyrt och ville bara betala för ordningsvakter på sina egna arrangemang på dagen – inte för ordningshållande på samhället nattetid.

Men vid ett möte under tisdagen kom man ändå överens om att det ska finnas ordningsvakter i centrum. Kostnaden tar CCW tillsammans med två privata företag och kommunen.

Classic Car week

En kvarts miljon

För kommunens del kommer det att kosta 85 000 kronor vilket är avsevärt lägre än de cirka 250 000 man betalat tidigare då CCW och kommunen stått för halva kostnaden var.

Förutom kommunens andel är den exakta fördelningen av ordningsvaktsnotan mellan de tre övriga parterna inte offentliggjord.

Hör i klippet hur CCW och kommunen ser på kostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet