Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det är klart att man bör bry sig, säger folk till SVT Dalarna. Foto: Tobias Enmark/SVT

Hur agerar du när banken är i blåsväder?

Uppdaterad
Publicerad

Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt inom Swedbank har väckt många reaktioner. Under måndagen kom även uppgifter om misstänkt penningtvätt inom Nordea. Nu vill vi ha dina tankar och åsikter. Vad tänker du som kund eller konsument – orkar du bry dig om när storbankerna hamnar i blåsväder?

Kanske känns det för långt ifrån din vardag och din privatekonomi, att det inte spelar någon roll? Påverkas ditt förtroende för bankväsendet? Vad skulle få dig att byta bank?

Dela med dig i chatten här nedanför.

SVT rapporterade · Orkar man bry sig om banken är i blåsväder?

07.34
Jag har varit kund i Swedbank sen jag var barn, men jag ska byta nu. Swedbank uppvisar kriminella tendenser som jag inte gillar.
Här kan du se vad Swedbank själva svarar: https://www.svt.se/special/swedbank/svaret/
07.42
Ja, tillräckligt från att byta från Swedbank (efter 14 år som kund) till andra banker som jag bara kan hoppas är bättre (Länsförsäkringar och JAK). JAK-banken känns som den mest etiska banken, särskilt när det gäller lån.
07.53
Har funderat på att byta, men till vad... Är inte säker på att så många andra banker är särskilt oskyldiga de heller.
08.09
Ju längre tiden går desto mer uppenbart att alla storbankerna har sina fingrar djupt ner i syltburken. Frågan tycks bara vara om de upptäcks eller ej.
08.09
Oförmånligt att vara kund i storbankerna. Jag har gått över till mindre banker med bättre villkor. De bryr sig mera om kunderna.
08.09
Dom har gjort sitt jobb till mig utifrån mitt perspektiv. Sedan vad de gör, gör inte mig någonting.
08.09
Jag kommer att flytta mitt företagskonto från Swedbank. Deras agerande är inte ok, och det känns som om de vill sopa sina problem under mattan.
08.16
Självklart! Bonusar som bygger på ökade vinster.Diskretion där man inte frågar om pengarnas bakgrund.Detta kan bara sluta med mer eller mindre penningtvätt!! Frågade exempelvis Forex nyligen var taket är om jag vill göra svarta pengar vita......får inga svar!!!
09.34
Alla stora och små banker råkar ut för busar som vill tvätta rent. Vissa banker gör det snyggare än andra, det handlar mest om hur att lyckas dölja en sån tvätt oaktat uppsåt eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer