Orsa/Stockholm – Kalle Moraeus får medalj av kungen

Uppdaterad
Publicerad

I dag, onsdag, tilldelas Kalle Moraeus från Orsa kungens medalj av 8:e storleken i högblått band för ”mångåriga och mycket uppskattade insatser som musiker”.

Det är landshövdingen i Dalarna, Maria Norrfalk, som föreslagit Kalle Moraeus.

– Kalle Moraeus når – genom sin stora musikalitet, sin musikaliska bredd, sin spelglädje och humor och sin förmåga att dela med sig både i musik och med ord – fram till en stor och mycket skiftande publik runt om i Sverige, säger hon.

– Han är också en mycket god ambassadör for Dalarna. Han förmedlar sin djupa känsla för landskapet och musiktraditionen, både till oss som bor i länet och till sin stora publik ute i landet, konstaterar Maria Norrfalk.

Landshövdingarna får varje år en förfrågan från hovet om förslag på regionala mottagare av de medaljer kungen delar ut. Utdelningen sker på Slottet och både kungen och drottningen finns på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.