Över 30 hundar omhändertogs – nu är en kvinna från östra Dalarna misstänkt för djurplågeri. Bilden är en genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Över 30 hundar omhändertogs – levde i sin egen avföring

Publicerad

Ett 30-tal hundar levde i sin egen avföring utan fri tillgång till rent vatten. Det rapporterar länsstyrelsen i Dalarna som nu anmäler en kvinna från östra Dalarna för djurplågeri.

Det var när länsstyrelsen genomförde en kontroll vid en adress i östra Dalarna som man upptäckte att en kvinna i 60-årsåldern ska ha vanvårdat sina hundar. Totalt fanns ett 30-tal hundar på gården som samtliga bedömdes vara utsatta för oacceptabelt lidande.

Bland annat ska hundarna ha saknat fri tillgång till rent dricksvatten och de ska även ha levt i sin egen avföring, något som länsstyrelsen konstaterar att de gjort under en längre tid.

Några av hundarna ska också ha varit inhysta i trånga utrymmen och saknat torra och rena liggplatser.

Fyra hundar avlivades

Vid besöket beslutade länsstyrelsen om omhändertagande av samtliga hundarna och kvinnan misstänks nu för djurplågeri. Fyra av hundarna fick avlivas vid omhändertagandet till följd av sina skador och sjukdomar.

Kvinnan är sedan tidigare dömd för brott mot djurskyddslagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer